Σημεία Ενδιαφέροντος

Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου

Η αίθουσα εκδηλώσεων Alizari Grand Hall απέχει μόλις 1,5 χλμ από τον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, ο οποίος βρίσκεται στο ειδυλιακό πάρκο Ριζαριού. Πρόκειται για ένα καταπράσινο χώρο, με πλήθος δέντρων και φυτών, που συνθέτουν ένα ιδανικό περιβάλλον για γάμους και βαπτίσεις.

Ι. Ν. Αγίου Νικολάου

Η αίθουσα εκδηλώσεων Alizari Grand Hall απέχει 4,1 χλμ από τον Μητροπολητικό Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, ο οποίος δεσπόζει επιβλητικός στο κέντρο της πόλης. Ο ναός χαρακτηρίζεται για την καλαισθησία, τη βυζαντινή τεχνοτροπία στην επιτοίχια αγιογράφησή, το μαρμαρόγλυπτο τέμπλο, τη μαρμάρινη επίστρωση του δαπέδου και το πλήθος κρυστάλλινων πολυελαίων του. Εδώ τελούνται κάθε χρόνο πλήθος γάμων και βαπτίσεων.

Ι.Ν. Προφήτη Ηλία

Το εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία βρίσκεται σε πευκόφυτο λόφο της πόλης, περιτριγυρισμένο από καταπράσινο θαύμα της φύσης. Απέχει μόλις 5 χλμ από το το Gallery Art Hotel. Το άλσος που φιλοξενεί το ναό κερδίζει πάντα τις εντυπώσεις των επισκεπτών του, οι οποίοι μπορούν να συνδιάσουν ένα περίπατο αναψυχής με μια επίσκεψη στο Ζωολογικό Κήπο που βρίσκεται στον ίδιο χώρο.

Μετέωρα

Έξω από την Καλαμπάκα και σε απόσταση 25 χλμ από τα Τρίκαλα, εκτείνονται τα βράχια των Μετεώρων. Στις κορυφές τους είναι χτισμένα και λειτουργούν επτά μοναστήρια, μοναδικής ομορφιάς με θέα προς τον θεσσαλικό κάμπο που κόβει την ανάσα του επισκέπτη. Σήμερα περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και αποτελούν πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο.

Ελάτη

Σε απόσταση 35 χλμ από την πόλη των Τρικάλων βρίσκεται το τουριστικό χωριό Ελάτη. Το χωριό είναι χτισμένo αμφιθεατρικά μέσα σε δάσος από έλατα, στις πλαγιές του βουνού Κόζιακας. Περιλαμβάνει πολλά τουριστικά καταλύματα και εστιατόρια, ενώ σε κοντινή απόσταση υπάρχει το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου. Αποτελεί αγαπημένο προορισμό φυσιολατρών, καθώς η περιοχή προσφέρει πολλές διαδρομές σε δασικά μονοπάτια.

Πληροφοριες Επικοινωνιας

Gallery Art Hotel, Π.Ο. Λάρισας - Καρδίτσας

ΤΚ 42100, Τρίκαλα

Τηλ.: 24310 63990, Fax: 24310 63993

Email: info@galleryarthotel.gr